Friday, October 5, 2012

impian tercapai?

Posted by ReenLysa at 9:56 PM
assalamualaikum

its been a long long long time...

Alhamdulillah, rezeki Allah, akhirnya impian kami tercapai untuk melanjutkan pelajaran ke menara gading(wahhh skema sgt)...yela, dulu kalau org tny,, stdy katna? "unikop" n org biasanya akn tny balik, "unikop? apa tu?ktna?"..well, unikop tu salah satu kolej bersekutu uitm..semua silibus n exam dtgnya dr uitm..n i am proud to be one of unikop student :") best sgt stdy dkt sana.. wlupun dulu masa kat sana byk complain itu ini, tp biasalah student kn :) hehee...

n now, alia dan sy telah berjaya masuk ke UITM..cuma yg sedihnya alia dkt sarawak sana, n diriku tercampak lg ke negeri orang,.shah alam..oh i really wish to stay at sabah for my degree..so that i will spend most of my time with my familiy and close friends there.Tp ini sudah di aturkan oleh Allah :) so kita kena gembira n terima dgn jiwa yg tenang..aminn...

sy dpt course ,Bachelor of Science (Hons) Chemistry dan minor in Business study, tp bila fikir balik rasa lucu la plak, dulu masa sekolah, punyalah failedd tiap masa subjek sains.xpernah nk lulus, dtg kelas tido tido...xpnh nk faham,,n mmg subjek ni la antara subjek  yg paling x disukai..n rasa mmg xdpt pun nk lepas masa spm aritu...dan masa diploma pun rasa diri ni yang paling "XPANDAI" dlm kelas dulu..rasa kerdil sgt...huhu...but thanks to Allah ..sbb sudah buat sy realize, xsemua bnda yg kita xboleh buat tu, akn selamanya xboleh, klu kita usaha, dn trus berusaha..insyaAllah , Allah pasti bntu kita..dan Allah dh susun jalan ni utk kita..ATURAN ALLAH ITU MEMANG INDAH...

dan skrg, kehidupan disini sgt beza dr unikop dulu..semua bnda kena buat sndiri...n hampir sebulan msuk sini, rasa mcm ilmu tu x melekat lg dkat diri ni..hanya rasa letih yg melekat tiap hari..lg lg subjek major..ya ampun ya ampunnn...MOHON dikuat kan lagi fizikal dn mental..2 n half yrs to go..insyaAllah...

fakulti saya sgt besar :)

one of my fav subject(maybe laa)hehe

view from 6th floor 


applied science informal shirt

menara SAAS



block A


:)






and to you dear Alia..all the best to you n i will always love and miss you friends..walau jauh tp dekat di hati

Sahabat itu seperti BINTANG, dia memang tak selalu terlihat, tapi Anda tahu dia selalu ada di sana. smile

0 comments:

Post a Comment

 

Reenlysa lalaland...:) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review