Tuesday, February 8, 2011

UNEXPECTED TRAGEDY...WHY??

Posted by ReenLysa at 12:55 AM
Nk d buat crita...mmg pnjg... so kisahnya dimulai dengan kawad hari wilayah.. yup... penduduk TKP2 jemput student unikop untuk bersama2 kawad utk hari wilayah, and im one of them that been selected... at first, i think its ok.. tapi.. adoh makcik pakcik...mmg prangai korang ka suka nk bebel jak... da la kawad x betol, ade hati lagi nk tegor org yg pndai kawad...kata ex2 polis dulu..tapi sapa ajar yg kalau pandang kanan, kena ikut orang kiri???? Ngeng jak palak tuh... kiteorang marah, korang boleh ckp yg korang senior so berhak untuk bercakap...wei..xtau ka, yg dalam baris tak bole cakap...ape masalah korang sbnrnye nih..fine2... sabar je... tapi ni x pa lagi... 


yang satu ni buat aku geram sangat... last day latih kawad... kate baju akan dapat malam tuh..tapi x..coz x siap lagi..so da conclusion, kiteorang akan dapat baju pagi nt sebelum naek bas..n baju2 tu akan siap berIRON...ok.. so, nk disambung crita, aku bangun 4:30 pagi, siap2 untuk g kawad coz kna kumpul pukul 5... sampai saja tmpat berkumpul... laa....xramai lagipun...hmmm xpelh.. now, waiting for da baju...tunggu punya tunggu...datang la p/cik baju tuh..n u noe what.. BAJU X CUKUP!!!! BLOM SIAP!!!!! N worst, baju yg da siap2 tu pon actually x siap g... ade yg berekor lagi...x berbutang...mcm mane mngment korang neh...


 so, majority, student unikop x dapat baju n dorang kata akan dapat masa kat padang nanti... we all pun ok ja la... supposed to jalan 5:30 pagi..but, 6:30 baru jln...what a waste of my sleep time..hish... sambung lagi, smpai kat tmpat menunggu untuk ambik baju... orang semua da berbaris untuk perbarisan..tapi kami...???wei!!!mane baju nih, x smpai2 g.. orang da berbaris la... mama warden sampai mengamuk coz baju x smpai2 lagi.. tunggu punya tunggu..dan tunggu..dan tunggu lama...datang la p/cik tuh... yeah!!! Punya happy kami kan.. WHAT!!!!!!!????????? Baju x cukup???? So kami x yah kawad la???? WHAT????? Wei bongok...kiteorang susah2 dtg pg kawad..panas telinga dengar p/cik m/cik membebel... kiteorang x dapat ikut kawad??? Hey!!how come!!!!!!!! Penat2 aku berlatih untuk hari wilayah, aku x dpt berkawad... what a waste of my time..bangun pagi2 kawad..malam2 latih kawad...ARGHHHH!!!!! stupid!!bongok!!! disebabkan panjang sgt,,da conclusion for diz situation... da 6 of us from unikop..jadi penonton saja k... x bole blah, p/cik baju tu bole katakn, bawak kami ni pergi taman rame2...gi minum ka... hey p/cik..ko tu gila ka???  Ok fine!!! Sbar2...hish!!!!! then..bla bla bla bla bla bla bla bla...(xpenting sgt kot) kat padang merdeka, kami tunggulah utuk tgk dorang tua2 tu berkawad... huh...igt cantek ke kawad korang tuh???? 


Kawad dengan baju x siap...tangan x paras...baris x lurus...mcm ular da... hanya kami yang tahu... habis perbarisan, keputusan pemenang untuk kawad hari wilayah... haha peristiwa yang amat memalukan bagi TKP2... oi!!! YANG KORANG PRASAN SGT TU KENAPE HAH??? BERIYE2 LOMPAT KEMENANGAN KORANG EK...XSEDAR DRIK DA TUE BANGKE..NAK LAGAK ORG MUDA...MMG X BOLE BLAH LA KAN... WEI, YG MENANG TU MEMANG LA PARLIMEN BATU...TAPI DI ULANG SUARA...PARLIMEN BATU AWAM!!! AWAM!!! YG KORANG NIH SWASTA...HISH...GILA MALU LA WEI!!!! MALU2!!!!!! NASEB JE ORANG X BRAPE NK PRASAN...KALAU X, MAU KENA BOO KOT...UISH..SUNGGUH MEMALUKAN... habis saja kawad nih, we all pon sedialh untuk balik... on the way balik...satu situasi yg pelik berlaku... all da p/cik m/cik senyap saja...ala...mane semangat yg berkobar2 sgt tuh ha??? Punya galak korang kan....ni senyap plak...hmmm itulh orang kata jgn bongkak...angkuh...tamak... itu semua makan diri balik tau..so stress 2 think bout it...


so what we expect last from da mngment of tkp2, some apology n thanx to us..n especially to mama warden... bcoz of the mngment, we’re unable to join da parade..but NO!!! Theres no apology n thanx...yg dorang bagi, jeling adalh..wei, sapa yg buat slh skarang ni ha.. kami ka korang??? LISTEN!!! THIS IS THE FIRST & DA LAST TIME WE’RE JOINING U FOLKS!!! Ada apa2 nk minta tlg dak unikop, jgn harap la lagi... kalau aku tau, dr awl aku x ikot...!!! END PART 1....


by lia

0 comments:

Post a Comment

 

Reenlysa lalaland...:) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review